Wat er speelt in de financiële wereld

onze laatste berichten

thuiswerkplek-kostenvergoeding

De digitale thuiswerkplek en kosten vergoeden

Voor de digitale werkplek thuis kun je noodzakelijke gereedschappen en arbovoorzieningen vrijgesteld geven. Als het gaat om kosten die bij de werkgever thuishoren, is er geen sprake van loon en is dus de werkkostenregeling niet van toepassing. Voor het overige zijn voorzieningen voor thuiswerken belast, tenzij je de vrije ruimte gebruikt.

Lees verder »

Eigen laadpaal voor e-auto, hoe zit dat fiscaal?

E-auto’s worden in de bijtelling steeds zwaarder belast, maar dat geldt nog niet voor laadpalen. Profiteer hiervan zolang het nog kan! Vergeet de fiscale faciliteiten niet als je besluit een of meer laadpalen te plaatsen. Onthoud dat het voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) voordeliger is als je de laadpaal op een bedrijfsterrein plaatst. Voor de zelfstandige ondernemer kan dit een thuisadres zijn.

Lees verder »
kantoor-thuis-werken-corona

Verplicht terug naar kantoor na afloop van de lockdown?

In principe hebben werknemers geen wettelijk recht op thuiswerken. Je kunt hen dus verplichten om weer op kantoor te komen werken, mits er sprake is van een veilige werkplek. Toch kunnen werknemers goede redenen hebben om (deels) thuis te blijven werken. Ga het gesprek aan en probeer gezamenlijk tot een ‘nieuw normaal’ te komen.

Lees verder »

Persoonsgebonden aftrekposten naar voren (2021) halen?

Probeer persoonsgebonden aftrekposten zo mogelijk in de tijd naar voren te halen (bijv. renovatie gebit en bij medische hulpmiddelen) als u zo de beperking in aftrek tegen kunt gaan. Denk ook aan de drempel die voor zorgkosten, giften en scholingskosten geldt. Het clusteren van uitgaven kan hier soms een oplossing voor zijn.

Lees verder »

Let op met onbelaste kostenvergoedingen in 2021

Bestaande vaste reiskostenvergoedingen kunnen in ieder geval nog tot 1 april 2021 onbelast worden uitbetaald, mits deze al voor 13 maart 2020 werden toegekend. Deze goedkeuring geldt niet voor vaste kostenvergoedingen. Als de kosten niet meer gemaakt worden, is de vergoeding belast, tenzij je deze in de vrije ruimte onderbrengt.

Lees verder »