Wat er speelt in de financiële wereld

onze laatste berichten

thuiswerkvergoeding

Vaste kostenvergoeding in 2021?

Vanaf 2021 is een vaste reiskostenvergoeding niet meer mogelijk. Wil je toch een vaste vergoeding geven in 2021, denk dan aan een vergoeding voor kosten van thuiswerken met gebruik van de gerichte vrijstellingen of vrije ruimte. Deze is 1,7% over de eerste € 400.000 (3% over de eerste € 400.000 in 2020).

Lees verder »
minimumloon

Minimumloon per 01-01-2021

Net als elk halfjaar worden de wettelijke minimumlonen ook weer per 1 januari 2021 verhoogd. Deze keer met maar 0,29% (eerder met 1,6%) en het wettelijk minimumloon

Lees verder »
koffie-bon

Optimale aftrek gemengde kosten

Heb je in 2020 veel uitgaven aan gemengde kosten, dan kun je vaak beter kiezen voor het vaste, niet-aftrekbare bedrag. In de inkomstenbelasting ligt het omslagpunt bij €23.500. Geef je in 2020 dus meer dan €23.500 uit aan gemengde kosten, dan kies je voor het vaste, niet-aftrekbare bedrag van €4.700. Geef je minder uit aan dergelijke kosten, dan trek je van alle uitgaven slechts 80% af.

Lees verder »
thuiswerken-vergoeding

Kostenvergoedingen tijdens coronacrisis, wat is er mogelijk?

Je mag bij het uitbetalen van nettovergoedingen voor reiskosten of andere kosten net doen alsof er geen verandering is in het reis- of kostenpatroon van uw werknemers. U kunt er echter ook voor kiezen om de kostenvergoeding stop te zetten. Kijk dan wel even in de cao vanaf wanneer stopzetten is toegestaan.

Lees verder »
auto-zakelijk-prive

Auto op de zaak of privé?

Over het algemeen geldt dat een nieuwe auto het beste zakelijk kan worden opgevoerd. De kosten (met name de afschrijving) zijn dusdanig hoog dat deze opwegen tegen de bijtelling. Het is niet mogelijk om een reeds gemaakte keuze zomaar te wijzigen. De voordeligste optie? De ‘youngtimer’

Lees verder »
leegstand-bedrijfspand-btw

Wat doet een leegstaand pand voor de btw?

Zolang de verhuurder de intentie heeft het pand opnieuw met btw te gaan verhuren, wordt de periode van leegstand aangemerkt als btw-belaste verhuur en vindt er geen herziening plaats. Door deze intentie goed te onderbouwen (verslagen onderhandelingen en intern overleg, opdracht makelaar) kan de btw-vooraftrek worden veiliggesteld.

Lees verder »
tijdelijke huur

Wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten

Tijdelijke huurovereenkomsten voor woonruimte die eindigen tussen 31 maart 2020 en 1 juli 2020, kunnen op verzoek van de huurder of de verhuurder voor de duur van één, twee of drie maanden worden verlengd. Voor de verhuurder geldt een aantal gronden om te weigeren hieraan mee te werken.

Lees verder »
zelfstandigen-bloemen

Verlenging Tozo- en belastingregelingen

Zowel de belastingmaatregelen (belastinguitstel, uitstel van betaling en versoepeling van het urencriterium) zijn verlengd tot 1 september 2020, alsook de Tozo-regeling die aanvullend voorziet in inkomensondersteuning tot eind augustus 2020. Daarbij is een partnerinkomenstoets nieuw binnen de Tozo. Ook ondersteuning via een lening (max. € 10.157) blijft binnen de verlengde Tozo-regeling mogelijk. Er mag echter geen sprake zijn van een surseance van betaling of een faillissement.

Lees verder »
now-2-regeling

Verlenging en aanpassing NOW-regeling

In de NOW 2.0 gaat het om meer dan alleen de loonkosten, wordt de referentiemaand voor de loonkosten maart 2020 en stijgt de opslag van 30% naar 40%. De NOW 2.0 richt zich op de periode juni, juli en augustus. Aanvragen kan vanaf 6 juli 2020 via het UWV.

Lees verder »
huisuizetting-corona

Tijdens de coronacrisis geen huisuitzettingen

De minister van Milieu en Wonen heeft samen met de verhuurdersorganisaties en branchevereningen afspraken gemaakt rondom de bescherming van huurders. Tijdens de coronacrisis mogen er geen huisuitzettingen plaatsvinden en geen incassokosten worden doorbelast. Maak goede en reële afspraken met huurders over betalingen of regelingen en leg deze afspraken goed vast.

Lees verder »