vacature-financieel-administratief-medewerker

Vacature Financieel Administratief Medewerker

Ben jij een expert in finance met ervaring in het managen en ondersteunen van financiële administratie? Heb je een afgeronde opleiding in de richting van Bedrijfsadministratie/Accountancy of ervaring opgedaan bij een accountancy kantoor? Ben je 32 uur beschikbaar en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de wereld van finance? Dan zoeken wij jou.

JWE Administratie & Advies is een administratiekantoor. Wij bedienen klanten in heel Nederland en werken volledig online. Als Financieel Administratief Medewerker/Assistent Accountant ben jij verantwoordelijk voor een correcte afhandeling van de financiële administratie van onze klanten. Je komt te werken in een klein team en je kunt je eigen uren indelen. Daarbij bepaal jij zelf waar en wanneer jij werkt!

Wat ga je doen?

Als Financieel Administratief Medewerker/Assistent Accountant ben jij eerste aanspreekpunt voor de klant bij administratieve vragen. Een persoonlijke en snelle benadering is wat JWE dagelijks nastreeft, en jij dus ook. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het (digitaal) verwerken van de financiële- en loonadministratie van onze klanten. Op een betrouwbare en zorgvuldige manier zorg je ervoor dat alles tijdig klaar staat.

Jij bent verantwoordelijk voor het inboeken van administraties van klanten en het up-to-date houden van de dossiers. Je deelt de tussentijdse cijfers en rapportages, doet de voorbereiding ten behoeve van de jaarrekening en verzorgt BTW-aangifte.

Van jou wordt verwacht dat de financiële administratie van jouw klantenbestand up-to-date is. Klanten leveren zelf de documenten digitaal aan in Exact Online, het systeem waarmee wij werken. Aan jou de taak om deze documenten te verwerken en alert te zijn op eventueel missende facturen. Je neemt zelf contact op met klanten om ervoor te zorgen dat de administratie sluitend is. Je bereidt de maand-, kwartaal- en jaarlijkse rapportages voor en stemt intern af waar nodig. Je bent communicatief vaardig en niet bang om de telefoon te pakken. Je ziet kansen voor JWE, maar ook voor onze klanten en kunt op basis van de cijfers een gedegen advies uitbrengen.

In het klantenbestand zitten ook veel Engelstalige klanten, het is dan ook belangrijk dat je naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal goed beheerst.

Je taken

 • Je voert de volledige financiële administraties van onze klanten
 • Je rapporteert knelpunten
 • Je ondersteunt de maand- en jaarafsluiting
 • Je verwerkt digitale in- en verkoop facturen.
 • Je verzorgt de aangiften van omzetbelasting.
 • Je ondersteunt de loonadministratie bij het verwerken van de maandelijkse verloningen.
 • Je signaleert waar het (automatiserings)proces verbeterd kan worden en samen met de relatiebeheerders bespreek je hoe dit het beste opgepakt kan worden.
 • Je hebt ook een waarnemende rol wat betreft de inhoudelijke administratie. Opvallende zaken bespreek je met de accountants.

Wie ben jij?

 • Een afgeronde opleiding in bedrijfsadministratie, accountancy of boekhouding
 • Je hebt werkervaring in de financiële administratie, het liefst bij een accountancy kantoor
 • Je hebt ervaring met boekhoudkundige programma’s (bij voorkeur Exact Online)
 • Je kunt je goed redden met online tools zoals Dropbox en Google Drive, maar ook applicaties zoals Microsoft Excel
 • Je hebt bij voorkeur ook ervaring in de loonadministratie.
 • Je bent nauwkeurig en secuur
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift, zorgvuldig, integer en je weet flexibel te schakelen tussen verschillende administraties en klanten.
 • Je spreekt zowel Nederlands als Engels  

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt natuurlijk naast een marktconform salaris (€2.100 – €2.600 bruto o.b.v. fulltime afhankelijk van je ervaring) een laptop en telefoon om je werk te kunnen doen. Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt, maar bent natuurlijk wel goed bereikbaar tussen kantoortijden. Je krijgt de vrijheid om je eigen uren in te delen, dus we verwachten een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Reageren?

Interesse? Neem contact op met Jeffrey en stuur je CV en motivatie naar j.wieggers@jweadministratie.nl en wellicht spreken we je snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.