Belastingadvies

Inkomstenbelasting

Aangifte inkomstenbelasting

Vanaf 1 maart tot en met 30 april 2020 kunt u uw belastingaangifte doen over 2019. Ook wanneer u geen aangifte brief heeft gehad, maar wel verwacht meer dan € 14,- terug te krijgen, of meer dan € 45,- moet betalen, dient u deze aangifte tijdig te doen. Tijd om actie te ondernemen dus.

 

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

De cijfers over 2019

Wellicht is het niet uw favoriete bezigheid van het jaar, de belastingaangifte. Onthoud, u bent niet alleen. Vorig jaar ontving de Belastingdienst maar liefst 9,5 miljoen aangiftes. De telefoon stond roodgloeiend, met 769 duizend telefoontjes en waren er 17,9 miljoen website bezoeken in de periode dat de inkomstenbelasting aangifte gedaan kon worden. En bijzonder genoeg, was het hoogste aantal ingelogde gebruikers was direct op 1 maart

9,5 miljoen aangiftes

769 duizend telefoontjes

17,9 miljoen website bezoeken

UW BELASTINGAANGIFTE OVER 2019

Nu terug naar u. Veel mensen zien op tegen het doen van deze aangifte. Hoewel de Belastingdienst het steeds makkelijker probeert te maken, weten zij natuurlijk ook niet alles van u. Daarbij is het voor velen toch altijd weer een hele opgave om alle vragen correct te interpreteren en de gevraagde cijfers op de juiste manier in te vullen.

Wilt u zo min mogelijk omkijken hebben naar uw aangifte en toch zeker ervan zijn dat deze juist wordt ingevuld? Wij verzorgen graag de aangifte van uw inkomstenbelasting. Zo kunt u uw aandacht besteden aan dat wat u echt leuk vindt!

 

HULP NODIG BIJ UW BELASTINGAANGIFTE?

Hieronder vindt u de belangrijke redenen om deze aangifte van uw inkomstenbelasting uit te besteden.

  • Behalve het feit dat het soms een lastige klus kan zijn om uw belastingaangifte op correcte wijze in te vullen, kan het ook zijn dat u financieel voordeel misloopt. Er worden veel dingen (gedeeltelijk) door de Belastingdienst terugbetaald, maar dan moet u daar wel van op de hoogte zijn.
  • Het gemak. Vaak bent u het langst bezig met de klussen waar u het meest tegenop ziet. Wanneer u eindelijk klaar zit met uw administratie, zal u vaak dingen vinden die ook gedaan moeten worden en die u dan op dat moment toch voorrang geeft. Wanneer u uw aangifte uitbesteed aan de professionals van JWE Administratie & Advies geeft u eenmalig al uw gegevens door en wij verzorgen de rest.
  • Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie het afgelopen jaar? Bent u getrouwd, juist gescheiden of heeft u een huis gekocht? Misschien bent u van werk gewisseld of bent u meer freelance opdrachten gaan doen? Niet alleen zijn dit allemaal veranderingen waar de Belastingdienst van op de hoogte dient te zijn, ze kunnen voor u ook de belastingaangifte complexer maken. Uw situatie is veranderd en u heeft hier nog niet eerder mee te maken gehad. Ook in dit geval helpen wij u graag.
  • Behalve in uw persoonlijke situatie, doen zich jaarlijks ook veranderingen voor in de Nederlandse wet- en regelgeving. Ook dit kan consequenties hebben voor de aangifte van uw inkomstenbelasting, terwijl u van sommige van deze veranderingen wellicht niet op de hoogte bent. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat er geen belangrijke zaken over het hoofd worden gezien.

Wanneer een van bovenstaande redenen op u van toepassing is, of u denkt dat dit zo kan zijn, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.  Wij zijn u graag van dienst.

Vragen

Kom in contact

Neem contact op om te zien wat we voor u kunnen doen. Een vraag, een vrijblijvend gesprek? Spreek direct met een van onze adviseurs