Ontslag aanvraag na 1 juli 2015? Gebruik nieuwe formulieren

Als u of uw onderneming een werknemer wilt ontslaan, moet u per 1 juli 2015 de nieuwe ontslagformulieren van het UWV gebruiken.  Bij ontslagaanvragen wegens bedrijfseconomische redenen en langdurige arbeidsongeschiktheid. Dient u de nieuwe formulieren te gebruiken.

Sinds 1 juli bepaalt de reden van ontslag of uw onderneming voor een aanvraag bij UWV of de kantonrechter terechtkan. Bij ontslag op persoonlijke gronden  – zoals disfunctioneren of een verstoorde arbeidsrelatie – gaat u naar de kantonrechter. Voor een ontslag om bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid bent u bij UWV aan het juiste adres. UWV heeft voor deze maatregel uit de Wet werk en zekerheid (WWZ) nieuwe aanvraagformulieren voor een ontslagvergunning opgesteld.

Ontslag-aanvraag

Sinds 1 juli zijn de nieuwe formulieren verplicht

De aanvraagformulieren voor ontslag om bedrijfseconomische redenen en het formulier voor ontslag vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid zijn bedoeld voor ontslagaanvragen sinds 1 juli 2015. Uit het onlangs gepubliceerde Besluit verplicht gebruik ontslagaanvraagformulieren UWV (pdf) hieruit dat u verplicht bent om deze formulieren te gebruiken. De ingevulde formulieren kunt u uploaden naar het werkgeversportaal van UWV.  Zodra uw aanvraag compleet is heeft het UWV vier weken nodig om deze aanvraag af te handelen.

Neem voor meer informatie contact op met JWE Administratie & Advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.