Per 1 juli 2015 is het minimumloon € 1.507,80

1 mei 2015 – Het minimumloon dat u per 1 juli 2015 minstens aan werknemers van 23 jaar en ouder moet uitbetalen, is onlangs bekendgemaakt. Het gaat om een bedrag van € 1.507,80 bruto per maand. Er geldt een afgeleid minimumbedrag voor jongeren.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 8 april het minimumloon voor de tweede helft van 2015 gepubliceerd. Per 1 juli 2015 wordt het minimumloon weer aangepast aan de gemiddelde ontwikkeling van de contractlonen.

Het minimumjeugdloon is een percentage van het minimumloon

Werknemers die jonger zijn dan 23 jaar hebben recht op het wettelijk minimumjeugdloon dat bij hun leeftijd past. Het minimumjeugdloon is een percentage van het minimumloon, dat hoger wordt naarmate de jonge werknemer ouder wordt. U moet het hogere minimumloon aan de werknemer betalen vanaf de dag van zijn verjaardag, maar meestal is het praktischer het hogere loon vanaf het begin van het loontijdvak te hanteren. Hieronder vindt u het wettelijke minimumloon in 2015 per maand, week en dag met de bijbehorende minimumjeugdlonen.

Boekhouder-Brummen

Voor meer informatie over dit onderwerp en aanpassingen in uw loonruns vanaf 1 juli kunt u contact opnemen met JWE Administratie & Advies te Brummen, info@jweadministratie.nl.transurl.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.