bijzonder-uitstel-belasting

Online bijzonder uitstel belasting betalen aanvragen

Goed nieuws van de Belastingdienst! Als je door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen, kun je bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen. Dit is vanaf vandaag mogelijk. En nog beter nieuws, aanvragen kan online!

Voorwaarde en periode

Je kunt de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling voor de periode van drie maanden. Je vraagt dan automatisch in één keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen. Of het ook kan voor andere belastingaanslagen, is nu nog niet bekend. Let op. Het is wel van belang om op tijd aangifte te blijven doen. Je kunt pas bijzonder uitstel van betaling aanvragen als je een aanslag hebt ontvangen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst je verzoek niet in behandeling nemen. 

Online aanvragen

Ja, online dus. Normaal is het enkel mogelijk om per brief uitstel van belasting betaling aan te vragen. Wegens de coronacrisis heeft de Belastingdienst, naast het gebruikelijke adres, ook een online loket geopend. Je kunt het bijzonder uitstel van betaling nu dus ook online aanvragen en inloggen met je DigiD. De Belastingdienst kiest voor deze manier van inloggen, omdat dit formulier ook bedoeld is voor zzp’ers en eenmanszaken. Heb jij een onderneming met rechtspersoon is, dan moet een werknemer of je adviseur inloggen met zijn eigen DigiD.

Hulp nodig of vragen over bijzonder uitstel van belasting betalen? We helpen je graag.

Neem contact op