Verlengen van leasecontract kan kosten besparen

 

Volgend jaar gaat het aantal bijtellingscategorieën voor de auto van de zaak terug van zeven naar twee, namelijk 4% en 22% bijtelling. Deze aanpassing uit Autobrief 2.0 heeft ook gevolgen voor leaserijders.

 

De meeste nieuwe auto’s zullen in 2017 onder een nieuw bijtellingstarief van 22%-tarief gaan vallen. Dit geldt ook voor auto’s die nu ondergebracht zijn in de bijtellingscategorie van 15%, bijvoorbeeld plug-in hybride auto’s. Laat u uw werknemers rijden in een plug-in hybride auto van de zaak, is het aantrekkelijker om het leasecontract met een jaar te verlengen. Dan blijft namelijk het huidige, lagere bijtellingspercentage van 15% nog van kracht. Het percentage van 15% geldt voor tenaamstellingen vanaf 2013. Voor oudere auto’s met 14% bijtelling blijft dit tarief bij verlenging van het leasecontract gelden.

 

Verlengen van leasecontract kan kosten besparen

Het verlengen van de leasetermijn naar de maximale termijn van 60 maanden, kan voor de werkgever een kostenbesparing inhouden. Als de leaserijder het geschatte aantal te rijden kilometers niet haalt, daalt het maandelijkse leasebedrag namelijk met terugwerkende kracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.