Volledig minimumloon naar 21 jaar

Het volledige wettelijke minimumloon geldt straks voor elke medewerker vanaf 21 jaar en ouder. Dit is momenteel 23 jaar en ouder. Ook gaat het minimumloon voor medewerkers van 18 tot en met 20 jaar gefaseerd omhoog.

Het wettelijke volledige minimumloon geldt momenteel voor medewerkers vanaf 23 jaar en ouder. Voor medewerkers van 15 tot en met 22 jaar geldt een vast percentage. Hier komt op termijn verandering in, helaas is de exacte ingangsdatum nog niet bekend.

 

Verlaging leeftijd mag niet negatief zijn voor werkgelegenheid.

De eerste fase van de verlaging van het volledige wettelijke minimumloon gaat van de huidige 23 jaar naar 22 jaar. Als deze verlaging geen grove negatieve effecten heeft op de werkgelegenheid voor jongeren, wordt de beginleeftijd voor het volledige wettelijke minimumloon daarna automatisch verlaagd naar 21 jaar. Tegelijkertijd gaan de vaste percentages voor werknemers van 18 tot 20 jaar omhoog. Hoeveel deze percentages bedragen tref u in onderstaande tabel.

Jeugdloon

Heeft u vragen met betrekking tot deze wetswijziging en wat voor invloed het op uw organisatie neem contact op met JWE Administratie en Advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.