Controleer uw laatste BTW-aangifte 2015 goed!

Uw organisatie moet in de laatste Btw-aangifte over 2015 nog een aantal eindejaar correcties verwerken. Let dus nog even extra goed op bij het invullen van de Btw-aangifte over december of het 4e kwartaal van 2015.

Het is enkel mogelijk om de BTW over het zakelijk gebruik van goeden en diensten als voorbelasting op te boeken.  Worden goederen en/of diensten ook (deels) privé gebruikt, dan is deze volledige aftrek niet toegestaan. In de laatste aangifte over het jaar moet u de BTW over het privégebruik mogelijk nog verwerken of corrigeren.

BTW over werkelijke privégebruik

Er gelden specifieke regels voor de Btw-heffing bij een auto van de zaak. Uw organisatie betaald BTW over het werkelijke privégebruik van de auto van de zaak. Het gebruik moet echter wel kunnen worden aangetoond doom middel van objectieve gegevens. Zoals een sluitende kilometer registratie.  Ontbreekt deze kilometer registratie dan kunt u in uw laatste aangifte gebruik maken van de forfaitaire correctie van 2,7% van cataloguswaarde van de auto (inclusief BTW en BPM).

BTW correcties privégebruik voor overige goederen en diensten zoals uw mobiele telefoon abonnement dient u naarmate percentage privégebruik te corrigeren in uw laatste btw-aangifte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.